Now on air

Now on air

Background

Verzoek/Bericht tijdens LIVE-programma’s

Geschreven door Op 13 april 2023

LIVE-DJ? Dan is een verzoekje mogelijk!

We hebben er lang over geaarzeld. Wel of niet een verzoekserver bij live programma’s? De wens van de meeste live-dj’s en waarschijnlijk ook van veel luisteraars, is vervuld. Radio Monique heeft nu dan toch, als experiment, een verzoekpagina, die alleen beschikbaar is tijdens de live-uren van dj’s die inbreng van luisteraars leuk vinden.

Erik de Vries is er blij mee: “ik ga hier tijdens mijn live-programma’s zeker gebruik van maken. Ik vind het leuk als luisteraars reageren en ik ze een plezier kan doen. Ik zit niet alleen voor mijn eigen lol plaatjes te draaien….”

Hoe weet je nu of er een opgenomen of live-programma on-air is? De live-dj zal je dat vertellen; die maakt je attent op de openstaande verzoekserver. Via de menu-optie “Verzoek” bovenin het menu kom je op de verzoekpagina. Is die er niet (staat er een boodschap), tja dan luister je waarschijnlijk niet naar eenĀ  live-programma. Om het makkelijker te maken, verschijnt binnenkort op de website een opvallende indicatie voor als er een live-programma is waar je op reageren kunt.

Edward Klein gaat ook graag aan de slag met verzoekjes (of andere reacties). “Ik heb in mijn programma’s een tijd lang een reactie-telefoonnummer genoemd, maar merkte dat luisteraars dat bellen toch spannend vinden. Via het verzoekformulier is interactie waarschijnlijk laagdrempeliger. Ik hoop dat er veel gereageerd wordt!”