Now on air

Now on air

Background

Wat doen jullie nou (echt) op 1 april?

Geschreven door Op 31 maart 2023

Voor één keertje dan…

We hebben de spanning er even ingehouden, maar 1 april 2023 om 10:00 uur vertelde Peter van Velsen, de man achter de doorstart van Monique in 2020, wat er gebeuren zou die dag.

De vurige wens meer zendbereik te hebben, al was het maar voor één dag, kunnen we als Monique zelf makkelijk realiseren door het verdraaien van een ielig knopje op de zendinstallatie. Daarmee zouden we zoveel vermogen maken, dat we alles in Nederland op 918 kHz van de radio blazen. Daar hebben we even aan gedacht en in de aanloop naar 1 april wat over laten horen. Maar een serieus plan was dat nooit; daar zijn we toch te braaf voor en we willen onze beperkte vergunning niet op het spel zetten. Die vergunning is akelig beperkend, maar beter dan niks.

Onze wens een keer meer bereik op 918 kHz te hebben wordt nu mogelijk gemaakt door de andere vergunninghouders met een 918 kHz-licentie: TPot in Gasselte (Drente) en Citrus in Emst (bij Apeldoorn). Tussen 14:00 en 21:00u zenden zij op 918 kHz Radio Monique uit. Daarnaast zet ook 1134 AM onze programma’s door (op 1134 kHz) in het Brabantse. Hartelijk dank collega’s!