Now on air

Monique Normaal

13:00 14:00

Now on air

Monique Normaal

13:00 14:00

Background

Volop aan het testen

Geschreven door Op 22 oktober 2022

Hard werken, zo’n nieuw installatie!

Op een top-locatie, omgeven door water, prikt op aanzienlijke hoogte de nieuwe zendmast van Radio Monique de lucht in.

Het is een enorm werk geweest om de mast goed te verankeren aan het betonnen dak en vele, vele zakken beton naar boven te sjouwen, daar te mengen en een robuuste mastvoet te maken. Maar het gevaarte staat en antennedraden zijn aangebracht.

Woensdag 19 oktober kon aan het eind van de dag begonnen worden met testen met de hagelnieuwe zender. Dat is ontzettend goed gelukt. De zender beukte er op los en we kregen lovende ontvangstrapporten vanuit Nederland en Engeland, in de avond ook uit Spanje, Italiƫ en Duitsland. Zowel de draaggolf als de modulatie waren dik in orde.

Iedereen blij? Nee. Om te beginnen wij zelf nog niet helemaal. Het signaal is hard, maar nog niet goed genoeg. Ook hebben we instralingsproblemen: Allerlei kabels werken als (ontvangst-)antenne en veroorzaken storing. De aanvoer van internet en audio hebben daar last van.

Ook kregen we gemopper van wat andere stations. Die hebben lange tijd kunnen profiteren van onze afwezigheid – we zaten niet in hun vaarwater. Maar het keiharde Monique-signaal dat vanaf woensdag in test ging, was een hele schrik voor ze; er werd aan de bel getrokken. We hebben daar begrip voor en bij het tunen en tweaken van de 918-installatie zullen we gas terug nemen.

De hamvraag is natuurlijk: wanneer is het testen afgerond en gaat de 918 continu Monique weergeven? Op dit moment (22-10) kunnen we dat nog niet zeggen. We doen ons best, zoals je dat van ons gewend bent!


Lees verder