Now on air

Now on air

Background

Zoldervondst!

Geschreven door Op 14 maart 2021

Hoe bijzonder! In een stoffig hoekje op de zolder stond-ie: een grote kartonnen doos uit de Monique-963-tijd…

Bij het destijds verlaten van de studio in Hilversum kreeg de apparatuur de meeste aandacht. De rest werd kennelijk haastig opgeruimd. Koffiekopjes, wat bestek, wat kabels, prullaria en  een flink aantal banden en cassettes gingen in een grote doos. Om ooit nog eens uit te zoeken.

De doos is onlangs teruggevonden waar die ruim 40 jaar geleden werd neergezet en daarmee kwamen ook de banden tevoorschijn: cassettes van tweemaal een uur en tapes. Die bleken studio-opnames te bevatten van programma’s die wel en niet uitgezonden werden op Monique 963.

Willem van Kooten zit er bij en Pierre Kartner (Vader Abraham), maar ook de andere namen van weleer staan op opmerkelijk goed bewaard gebleven tapes. Ook Patricia Paay die promo’s inspreekt zit er tussen. Je begrijpt de euforie die losbarstte bij het ontdekken van deze “schat”.

Wat gaan we ermee doen?

Laten horen, dat is zeker – daar is dit voor gemaakt tenslotte! We zoeken een geschikt moment in de programmering en laten iedereen wekelijks meegenieten. Op Monique 918 zullen we de programma’s wat aan moeten passen, want er wordt nu toch wat anders over sigarettenreclames gedacht dan eind jaren 80. Op de website zetten we de programma’s waarschijnlijk compleet.