Now on air

Now on air

Background

Sleutelwerk 918 kHZ; nóg een DAB+ zender!

Geschreven door Op 7 maart 2021

Natuurlijk viel het de middengolfliefhebbers op: de 918 kHz is stil….

Wat er gebeurd is, is dat de antenne het heeft begeven. En dat is in ons geval niet even een kwestie van een nieuw draadje spannen. We werken namelijk met een “spoelantenne” en die spoel is door vocht en hoogspanning helemaal naar de knoppen. Een reserveantenne is er helaas niet.

We hebben een uitwijklocatie gezocht, maar dat valt in verband met regelgeving niet mee. De nieuwe en robuustere antenne is gelukkig in aantocht en gaat binnenkort de lucht in. Dan komt ook het signaal op 918 kHz weer terug.

Tot die tijd is er wereldwijd internet en in Noord-Holland DAB+. Daar komt een kanaal bij, dus is er ook goed nieuws: vanaf 10 of 11 maart zenden we uit op de kanalen 8B en 6A.

 


Lees verder

Volgend bericht

Zoldervondst!


Thumbnail