Now on air

Now on air

Background

Monique 918 ÉÉN JAAR

Geschreven door Op 15 december 2021

Op 16 december 2020 startte Radio Monique 918 (opnieuw). Geen toevallig gekozen startdatum, want vele jaren daarvoor, in 1984, begon het mooie radio-avontuur van Monique op de Ross Revenge. Vanaf dat geweldige schip met zijn torenhoge mast verspreiden de klanken van het nieuwe radiostation zich over Europa.

Wie de geschiedenis van Monique eind jaren tachtig een beetje kent, ziet overeenkomsten met de doorstart als Monique 918. Het liep niet allemaal van een leien dakje. Het opzetten en overeind houden van een radiostation is een hele toer en kost veel geld. Dat was toen, dat is het nu.

We hebben het afgelopen jaar antennestoringen moeten overwinnen, uitvallende zenders en playout-systemen, stroom- en financiële problemen. We kregen van doen met streamkaping door een vertrokken medewerker, er was bonje over rechten op jingles. DJ’s werden verleid door andere stations en de overheid vond helaas ook niet alles oké wat we deden. Het enige waar we geen last van hadden, was zeeziek zijn en thee gemaakt van zeewater moeten drinken.

We zijn een jaar verder gekomen en we hopen dat er nog een jaar volgt, daarna nog eentje en nog meer.  We doen ons best!

Er staat een goed team achter Monique en we hebben een paar mooie allianties kunnen smeden. Een aantal vaste luisteraars stimuleert en steunt ons. Dank daarvoor!