Now on air

Now on air

Background

Stukje geschiedenis

Geschreven door Op 20 december 2020

De eerste aanzet tot Radio Monique zou begin jaren ’80 zijn. Het radiostation zou vanaf de Noordzee in september 1981 vanaf het zendschip MV Magda Maria van Radio Paradijs gaan uitzenden. Nog voor de reguliere uitzendingen konden beginnen, werd dit zendschip echter door de Nederlandse autoriteiten in beslag genomen. Nadat in 1983 Radio Caroline terugkwam vanaf de MV Ross Revenge besloten Ben Bode en Fred Bolland in 1984 zendtijd te huren van Radio Caroline. De eerste testuitzendingen van Radio Monique vonden plaats op 15 december 1984, een dag later startten de officiële uitzendingen. Radio Monique 963 zond uit op een frequentie van 963 kHz, de andere zender op het schip werd gebruikt door Radio Caroline. Op 25 november 1987 werden de uitzendingen van Radio Monique 963 voor het laatst gehoord, nadat de zendmast in een zware storm was gebroken,

Uiteindelijk gaat men door als Radio 558/819 waarmee tijdelijk de frequentie van Radio Caroline overdag werd overgenomen.