Current track

Title

Artist

Current show

Nico@Lunch

12:00 13:00

Current show

Nico@Lunch

12:00 13:00


Onze huidige dj’s

En wie is Jerry Hoogland dan wel? Ach, slechts een “platendraaiert” uit het Stenen Zeezender-tijdperk. Ooit mocht ik mee-dobberen aan boord bij Radio Delmare en Radio Mi Amigo. De liefde voor het medium begon al eerder toen ik met vrienden radiootje ging spelen in Wageningen. Mijn zendertje was niet groter dan een luciferdoosje. Groter en […]

Jantine, vertel!! Mijn hele leven speelt radio al een grote rol. Eerst om naar te luisteren en daarna tot 34 jaar geleden, als sidekick van Maarten de Jong in Poptiek bij Radio Monique. Sidekick???  Jazeker: Sidekick! Volgens mij waren Maarten en ik  één van de eerste Nederlandse radioduo’s! In die tijd sprak ik ook veel radioreclames in […]

Jan van Dijck stelt zich voor…. “Ik begon met radio in het najaar van 1983 bij Radio Atlantis in Koksijde (België). Dat station was in feite een nevenproject van Radio Atlantis in Rotterdam en was vrij populair aan de Belgische westkust. Door een te zware zender werd het radiostation tot twee keer toe uit de […]

Kennismaken met Ruud van Zeeland… In 1978 is het radiowerk van Ruud begonnen bij de ziekenomroep in Utrecht. Via diverse Utrechtse lokale en regionale (illegale) radiostations en Belgische stations (WLS, Moniek) si Ruud samen met Frans van der Drift Studio Hoog Catharijne begonnen. Daar werkten uiteindelijk ook Ad Roberts, Nico Stevens, Rob Hardholt en Nico […]

Erik Anthonissen, vertel eens…. Als 10 jarige draaide ik continu de knop van de radio schaal zoekend naar piraten/vrije radio’s. De antenne draaiend in alle windrichtingen, cassettespeler in de aanval. De radio… het fascineerde en boeide me enorm. Een oude platenspeler, 2 radio cassetterecorders en een zelfgemaakte microfoon samengesteld uit een 25cm lang stukje borstelsteel […]

Wij stellen u voor: Marc Hartman. Marc Hartman, geboren en getogen in Utrecht, wist op zijn zesde jaar al dat hij in de muziek wilde werken. Als tiener was Marc ook drummer in verschillende bands.  Het was toen dat hij synthesizers ontdekte en dat werd uiteindelijk zijn passie. Aanschaf van elektronische apparatuur was duur voor […]

Over Danny de Bruyn….. De passie van Danny de Bruyn voor ‘de zeezenders’ begon na het vele uren luisteren naar Veronica, Noordzee, Atlantis, Mi Amigo, Caroline en Monique 963.  Tot vandaag is deze passie voor de radiogeschiedenis gebleven. Zijn radioloopbaan begon eind jaren 70 met de start in Brussel van Radio Plus, illegale radio voor […]

Mijn naam is Benny de Zwart. Ik ben geboren op 24 februari 1971 te Nieuwpoort (België) en woon tegenwoordig in Veurne (West-Vlaanderen) Ik ben met radio opgegroeid en radio heeft me altijd geboeid: stations, jingles, muziek … al van jongs af. Destijds werd ik geïnspireerd door mensen als:  Peter van Dam, Rudi van Vlaanderen, Dirk […]

Dit is Maarten, onze N8DJ. Vanaf april 2021 doet hij de derde nachtshow op Monique. Koffie klaarzetten hoeft niet. Maarten houdt je wel wakker 🙂 Zoek de verschillen in de foto’s… Voor de fans: de rechterfoto is de nieuwste.

  Sinds 1971 ben ik de muziek beginnen te volgen en kocht ik ook mijn eerste plaatjes. Toen begon ik ook naar de radio te luisteren. Al snel vond ik de weg naar de Nederlandse radiozenders, waar ik de hele jaren 70 ben blijven hangen. Ik luisterde ook naar zeezenders. In de jaren 70 was […]

Maikel begon in de jaren 80 als etherpiraat met zijn eigen station, genoemd naar die zeezender Caroline. Die periode was heel leuk, maar eindigde meestal met een ritje naar het plaatselijke politiebureau. Daarom ging Maikel op zoek naar andere mogelijkheden. Vrije radio was mogelijk in België, waarvan de stations heel ver in Nederland nog te […]

Mike Collins interviewed many top pop names for a newspaper column, including The Who, Dusty Springfield, Small Faces, Moody Blues and Slade. He then moved into radio presenting and production on a freelance basis while continuing to be a club deejay. including a stint at The Sound Discotheque, which was located on Korte Leidsedwarsstraat, Amsterdam. […]