Current show

Windkracht 4 tot 6

16:00 18:00

Current show

Windkracht 4 tot 6

16:00 18:00


Monique918 steunt Oekraïners

Written by on 28 maart 2022

Help onze vrienden Oekraïners helpen!

<Met dank aan Pieter van Hove – Noordhollands Dagblad>

Twee weken geleden had ieder zijn leven. Karolina Slot-Kubrak met haar schoonheidssalon en yoga-studio in de Broekpolder. Dirk Bakker met zijn handelsbedrijf Meba op het industrieterrein van Velsen-Noord.

Vandaag de dag appen, mailen en bellen ze elkaar de hele dag, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Met als gezamenlijk doel: het helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Polen, het geboorteland van Karolina.

„Maandag gaat alweer de derde vrachtwagen naar Polen, naar Poznań. Afgeladen vol met spullen die de vluchtelingen daar hard nodig hebben. De Oekraïners komen daar aan met werkelijk niets. Geen luiers voor de kinderen, geen slippers, geen onderbroeken, handdoeken, alles hebben ze achter moeten laten”, vertelt Karolina.

Eigenlijk kennen ze elkaar via Patrycja, een vriendin van de Beverwijkse. „Mijn zus was haar tegengekomen op Facebook waarin ze spullen vroeg voor Oekraïne”, licht Bakker toe. „Ik stond er direct sympathiek tegenover. Eindelijk een actie waarbij het geld niet aan de strijkstok blijft hangen.

De hele dag komen er particulieren met spullen naar de loodsen van Meba aan de Eendrachtsstraat. Karolina verbaast zich elke dag weer wat voor spullen er bij zijn gekomen. Voorlopig gaan Karolina en Dirk samen door met de actie. „De behoefte aan goederen is erg groot, voorlopig houden de vluchtelingenstromen wel aan. Op dit moment zijn er 1,8 miljoen vluchtelingen in Polen en er komen nog elke dag duizenden bij.”

Geld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL76ABNA0496430157 t.n.v. Meba B.V. omschrijving sponsoring Oekraïne. Zie ook Facebook (Inzamelen hulpgoederen Oekraïne). Meba zit aan Eendrachtsstraat 20 in Velsen-Noord.

https://www.facebook.com/Inzamelen-hulpgoederen-Oekra%C3%AFne-110862798212919/